Fibromyalgi hvad er det og hvad kan vi i klinikken . . . .

Man siger at mellem 1 og 3 procent af den voksne befolkning har fibromyalgi, og at ni ud af ti er kvinder. Sygdommen starter mellem 20 – 40 års alderen og er i de fleste tilfælde en kronisk lidelse. Sygdommen gør at der er vekslende smerter som er meste udbredt i arme og bene.

Du er træt, har smerter / ømhed i hele kroppen og ikke kun i leddet som ved gigt – det er spredte og ikke typiske, dvs. det er  uklart, hvor smerterne kommer fra.

Som pårørende til en patient med fibromyalgi giver det udfordringer i hverdagen, ens liv bliver lave om da energien ikke er det samme og der skal hviles, nogen gang flere gang om dagen. Immunforsvaret bliver også påvirket af sygdom og de er ofte syge med forkølelse og influenza. Dem der meget hård ramt kan også mærke det på stofgiftet, det er laver og de har derfor svært ved at tabe sig.

Vi har i klinikken behandlet folk med fibromyalgi og har fået god respons tilbage på det.

Når vi behandler er det over en lang periode og i starten er det ofte du kommer i klinikken for at vænne kroppen til behandlingen. Det er ikke usædvanligt at man i starten ikke kan holde til en hel behandling – det tager tid.  Hvor længe der går er individuel for person til person.

Vi har behandlet med massage for at varme musklerne op, akupunktur som smerte dæmpende og cupping for af tage evt. væske ophobning og for at sætte gang i blodcirkulationen.

 

En glad kunde fortæller…

Jeg har fibromyalgi og har haft smerter siden jeg var 18 år –  (i dag er jeg 46 år) og for 5 år siden der blev så slem at jeg måtte stoppe med at arbejde. At have sygdommen har givet udfordringer i hverdagen og gør at det kan være svært at planlægge ud i tiden, for man ved aldrig hvordan kroppen har det i morgen.

Jeg har fået behandling med massage, akupunktur og nogen gang cupping og har gået jævnligt til behandling. Når jeg har fået behandling mærker jeg en stor lettelse i min smerter, min hævelse i armene bliver væsentligt aftagende og jeg får mere bevægelse i kroppen. Men det koster også på trætheden bagefter – jeg er meget træt dagen efter – men for mig er det det hele værd.

Siden jeg startede for lidt over et år siden og til nu har jeg og min familie mærket en stor forandring i mit humør,  jeg har mindre sygedage og for at det ikke skal være løgn – så er jeg begyndt at arbejde få timer om ugen. Jeg har lært at leve med min sygdom og det den gør ved mig og jeg har accepteret at jeg aldrig kommer til at arbejde fuldtid igen. Jeg er overbevist om at det er de behandlinger som jeg har fået ved Sabro- Mundelstrup Massage & Akupunktur der har været med til at hjælpe mig der hvor jeg er i dag .

Med kærlig hilsen

En glad kunde

cupping

Kombi behandling
(Cupping & Massage)

TILBUD